Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi maksukaton ylittymisestä ei tiedoteta?

Heinäkuussa jouduin yllättäen sairaalaan ja olin siellä huonossa kunnossa useita viikkoja. Sairaalassa ollessani kaksi isohkoa sairaalalaskua oli ehtinyt mennä perintään, kirjoittaa nimimerkki Potilas.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen kuntoutustuella työkokeilussa sinnittelevä pitkäaikaispotilas, jolla on useita eri sairauksia. Niin poliklinikka- kuin sairaalamaksujakin kertyy säännöllisesti neurologian, gynekologian, sisätautien, keuhkosairauksien, korvaklinikan sekä suu- ja leukasairauksienkin puolelta. Toisinaan joudun myös asioimaan terveyskeskuksessa.

Eläkkeeni on pieni, ja minulla on kolme kouluikäistä lasta. En saa toimeentulotukea enkä muitakaan yhteiskunnan tukia. Lääkekatto toki tulee täyteen yleensä huhti–toukokuussa, mutta lääkkeiden lisäksi kolmilapsisessa perheessä on paljon muitakin menoja. Kaikki lääkkeeni eivät myöskään ole Kela-korvattavia, ja kaikki kolme lastani sairastavat astmaa ja allergioita, ja heillä on lääkärin määräämä erikoisruokavalio.

Heinäkuussa jouduin yllättäen sairaalaan ja olin siellä huonossa kunnossa useita viikkoja. Ironista kyllä, sairaalassa ollessani kaksi isohkoa sairaalalaskua oli ehtinyt mennä perintään – kuntoni ei yksinkertaisesti ollut sellainen, että olisin kyennyt hoitamaan raha-asioitani.

Kun nyt tervehdyttyäni olin saanut sovittua perintäyhtiön kanssa laskujen maksuohjelmasta, jouduin soittamaan myös Husin potilaslaskutukseen viimeisimmän sairaalalaskuni osamaksusta. Minulle kerrottiin, että maksukattoni oli tullut täyteen jo huhtikuussa. Sille, että huhtikuun jälkeen tulleita laskuja isohkojen korkojen kanssa on nyt perinnässä, ei kuulemma mahda mitään. Joudun siis maksamaan tuplasti liian isot sairaalalaskut perintäkulujen kera.

Miksi Hus on luopunut ilmoittamasta potilailleen maksukaton täyttymisestä? Ja miten edelleenkin voi olla niin, ettei Hus näe terveyskeskusmaksuja, jotka kuitenkin kerryttävät tätä samaa maksukattoa?

Monisairas ja jatkuvasti joko sairaalassa makaava tai eri poliklinikoilla ramppaava potilas ei aina jaksa pitää kirjaa maksuistaan, varsinkin kun niistä on jatkuvasti eri tahojen kanssa neuvoteltava. Onko aivan kohtuutonta pyytää, että työkseen laskuja hoitavat työntekijät automaattisesti toimittaisivat maksukaton täyttymisestä kertovan ilmoituksen potilaille? Omalla kohdallani olisin ainakin säästänyt perintäyhtiön kulut. Se olisi ollut iso taloudellinen helpotus.

Potilas

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat