Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisia kannustettava ehdolle vaaleihin

Erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikassa pitäisi olla enemmän naisia mukana.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kirjoitti (HS Mielipide 8.8.), että on haastavaa olla ehdokkaana useissa tulevissa vaaleissa. Erityisesti nuorten ehdokkaiden on vaikea saada näkyvyyttä.

Vallan keskittyminen on aina ongelmallista. Politiikan tekemisestä pitää tehdä avoimempaa: valta ei saa enää keskittyä vain muutamien ihmisten yhteenliittymiin, joissa päätökset on usein tehty jo etukäteen.

Valtiopäiväuudistus vuodelta 1906 loi pohjaa sille, että naiset saivat Suomessa äänioikeuden ensimmäisinä Euroopassa. Siitä tulee olla ylpeä.

Olen kuitenkin huolestunut siitä, että monet hyvin kyvykkäät ja pätevät nuoret tai vanhemmat naiset eivät lähde ehdolle vaaleihin, sillä he pelkäävät jatkuvia vihaisia kommentteja poliittisesta työstään. Erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikassa pitäisi olla enemmän naisia mukana.

Ruotsissa ei olisi enää mahdollista, että maan hallitusta johtaisi kolmen miehen yhteenliittymä. Ruotsissa tasa-arvokysymykset ovat onneksi huomattavasti pidemmällä kuin Suomessa. Meillä Suomessa suuri vääryys on myös se, että kolmen suurimman ammattiliiton johdossa on kolme miestä.

Naisia tulee kannustaa enemmän mukaan tekemään poliittista työtä tulevissa vaaleissa.

Mika Lille

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat