Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi miehet eivät saa ääntään kuuluviin?

Se, että toimittajat eivät kirjoita miesten ongelmista, on mielestäni väärin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (Tänään 8.8.) Eveliina Talvitiestä ja hänen feminismistään. Haastattelussa Talvitie kertoi kokemiaan epäkohtia ja mainitsi, että naisten palkkaus laahaa jäljessä miesten vastaavasta. Hän puhui myös naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Haluaisin oikaista tuon usein kuullun palkkaväittämän. Suomessa miesten ja naisten palkat ovat samat: samasta työstä saa saman palkan sukupuolesta riippumatta. Miesten ansiotaso on sen sijaan keskimäärin korkeampi, koska miehet tekevät keskimäärin pidempää työpäivää ja valitsevat ammatin, jossa palkkataso on korkeampi.

Miesten elinikäistä ansiotasoa – lähinnä eläkeansioita – rokottaa huomattavasti se tosiasia, että he elävät keskimäärin viisi vuotta vähemmän kuin naiset.

Väkivalta on aina pahasta. Haluaisin kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että väkivallan uhreista noin 90 prosenttia on miehiä.

Talvitie valitti, että moni pitää feminismiä kirosanana. Miehenä koen vääräksi sen, että miehiä ei tunnu puolustavan kukaan. Myös se, että toimittajat eivät kirjoita miesten ongelmista, on mielestäni väärin.

Suomessa esimerkiksi päihdeongelmaisista, koulupudokkaista, työttömistä, syrjäytyneistä, itsemurhan tehneistä ja asunnottomista suurin osa on miehiä.

Antero Kemppainen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat