Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Investointivarausta ei tarvita

Hyvässä verojärjestelmässä taloudelliset päätökset tehdään puhtaasti liiketaloudellisin perustein, ilman verovaikutusta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jotkut yrittävät herättää henkiin investointivarausta, jonka Esko Ahon (kesk) hallitus niin erinomaisella tavalla vuonna 1992 hautasi.

Olin mukana hautaamisseremoniassa, enkä ole kantaani muuttanut. Peruslähtökohta on se, että verotuksen tulee olla neutraalia, verokantojen matalia ja veropohjien tiiviitä. Hyvässä verojärjestelmässä taloudelliset päätökset tehdään puhtaasti liiketaloudellisin perustein, ilman verovaikutusta. Investointivaraus aikaistaa investointipäätöksiä tai myöhentää niitä.

Veropainotteiset investoinnit ovat keskimäärin tehottomampia kuin puhtaasti liiketaloudellisin perustein tehdyt investoinnit. Tehoton pääoman käyttö alentaa taloudellista kasvua.

Ahon hallituksen keskeiset ministerit (Aho, Iiro Viinanen ja Mauri Pekkarinen) uskoivat neutraalin verotuksen ja markkinoiden toimivuuden voimaan. Uudistuksen valmisteli työryhmä, jota kutsuttiin tohtorikoplaksi ja jossa sain olla mukana. Sen vaikutusvaltaisimpia jäseniä olivat professorit Edward Andersson ja Kari S. Tikka ynnä tohtorit Sixten Korkman ja P. K. Mattila. Timo Viherkenttä sihteerinä kirjoitti suuren osan mietinnöstä. Lobbareiden sekaville lausumille viitattiin silloin kintaalla.

Heikki Niskakangas

professori emeritus, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat