Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulukirjat voisi aivan hyvin korvata tableteilla

Sovellusten kehittäjillä on tunnetusti rajoittamaton mielikuvitus. Tableteilla vain taivas on rajana.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Koulujen on aika heittää kalliit ja ympäristöä kuluttavat koulukirjat paperinkierrätykseen ja tulla 2000-luvulle, jolla opiskelumateriaali ladataan tableteille. Rahan ja maapallon keuhkojen säästön lisäksi tabletit voivat auttaa nykykoulutuksen ongelmista pahimpaan: oppitunneilla tylsistymiseen.

1990- ja 2000-luvulla syntyneet ikäluokat ovat pienestä asti tottuneet interaktiivisuuteen, hypertekstuaalisuuteen ja multimediallisuuteen. Koululuokan älyllisestä Faradayn häkistä ei löydy riittävää stimulointia, mikä johtaa mielenkiinnon kuolemaan. Sillä toisin kuin usein väitetään, stimulointi ei sulje keskittymistä pois. Tämän on moni varmasti huomannut seuratessaan tietokonepeliin keskittynyttä nuorta.

Tablettipohjainen opiskelumuoto on myös opettajan ystävä, sillä se tekisi opetuksesta läheisempää ja suorempaa. Opettaja pystyy esimerkiksi tarkastamaan jo ennen tunnin aloittamista, onko kotitehtävät tehty, eikä näin joudu tuhlaamaan arvokasta opetusaikaa siihen. Opettaja voi myös esimerkiksi lähettää oppilaille suoraa kirjallista palautetta helposti ja nopeasti.

Avoimella lähdekoodilla varustettu käyttöpohja olisi avoinna lukemattomille erilaisille kokeiluille. Sovellusten kehittäjillä on tunnetusti rajoittamaton mielikuvitus. Samalla kilpailu ajaisi lisenssihinnat alas, kenties jopa poistaisi ne. Opetushallitus toimisi tietenkin portinvartijana.

Tableteilla vain taivas on rajana.

Nicholas Heinonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat