Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasvun tueksi tarvitaan veroapua

Verotusta lykkäävä varaus voisi olla askel kohti pidemmälle menevää rakenneuudistusta yritysverotuksen myöhentämiseksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitusohjelmassa on luvattu selvittää yrityksen verotettavasta tulosta tehtävä varaus investointien edistämiseksi. Ruotsissa verotusta voidaan lykätä 25 prosentin varauksella. Virossa yritysvero maksetaan vasta, kun voittoa jaetaan omistajille.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus Vatt toteaa juuri julkiseksi tulleessa selvityksessä Yritysverotuksen vaikutus rahoitus- ja investointikannusteisiin, että verouudistuskeskusteluissa katseet suunnataan usein ympärillä olevien maiden verojärjestelmiin. Näin ei tehdä vain omasta kilpailukyvystä vakuuttumiseksi, vaan näissä voi olla kiinnostavia piirteitä, joita voidaan harkita tuotavaksi omaan verojärjestelmään.

Suomen Yrittäjät on esittänyt laajapohjaista ja joustavaa investointi- ja toimintavarausta. Verotusta lykkäävä varaus voisi olla askel kohti pidemmälle menevää rakenneuudistusta yritysverotuksen myöhentämiseksi. Joustavalla varauksella haetaan yrityksille tarpeellista käyttöpääomaa. Vaikutukset ja käyttöönoton kustannukset valtiolle riippuvat siitä, minkälainen ratkaisu tehtäisiin.

Vattin selvityksessä ei suositella erityisesti mitään muualla käytössä olevaa järjestelmää. Siinä todetaan kuitenkin Ruotsin kaltaisen varauksen rooli hyödylliseksi erityisesti tappiontasauksen täydentäjänä. Varaus voisi Vattin mukaan korvata myös puuttuvaa tappiontasausta taaksepäin (carry back). Vattin mukaan asia voitaisiin korjata suoraan myös väljentämällä tappiontasausten rajoitteita.

Neutraali verotus ja toimivat markkinat ovat tietenkin optimaalinen lähtökohta, mutta myöskään työmarkkinat eivät Suomessa toimi. Kasvun tueksi tarvitaan siksi veroapua.

Anna Lundén

johtaja

Suomen Yrittäjät

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat