Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työllä on tultava kohtuullisesti toimeen

Millainen palkkatason on ajateltu olevan niin sanotuilla matalapalkka-aloilla?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki totesi (HS 10.8.), että Suomenkin tulee tottua matalapalkka-aloihin ja että näihin töihin pitää saada tekijöitä.

Hyvin suuren työntekijäjoukon palkkataso on jo nykyisin melko alhainen, ehkä korkeintaan 2 000 euroa bruttona. Millainen palkkatason on sitten ajateltu olevan niin sanotuilla matalapalkka-aloilla?

Mielestäni jokaisen työssä käyvän tulisi voida tulla kohtuullisesti toimeen työstä saadulla palkalla. Kannustaako työntekoon, jos saadun palkan lisäksi joutuu kuitenkin turvautumaan yhteiskunnan eri tukimuotoihin?

Toivottavasti valtiosihteerin lausunnon takana ei ole ajatus, että kun saadaan ihmisiä töihin vaikka hyvinkin pienellä palkalla, nämä ihmiset ovat pois työttömyystilastoista ja samalla työllisyysaste nousee. Olisiko tavoite tällöin aidosti saavutettu?

Tilastot ehkä näyttävät paremmilta ja hallitusohjelman lupausten mukaisilta, mutta yhteiskunnan menot eivät tällä tavalla oikeastaan vähene eikä ihmisten hyvinvointi lisäänny.

Taitaa nykyään monen kohdalla olla utopiaa, että palkastaan voisi jopa hiukan saada säästöön ja voisi nauttia elämän pienistä ylellisyyksistä, kuten kulttuurista ja vaikkapa silloin tällöin ystävien seurasta hyvässä ruokaravintolassa.

Ismo Alppiranta

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat