Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio on pantava velkasaneeraukseen

Poliitikot ovat luoneet menoautomaatin, jota kutsutaan hyvinvointivaltioksi. Heidän tehtävänsä on purkaa tuo automaatti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus käsittelee ensi vuoden budjettiesitystä, jonka mukaan lisää velkaa otetaan 5,9 miljardia euroa. Se on noin 1 000 euroa jokaista kansalaista kohti, imeväiset ja vanhukset mukaan lukien.

Vieläkään hallitus ei uskalla tehdä tasapainoista budjettia. Poliitikot ovat luoneet menoautomaatin, jota kutsutaan hyvinvointivaltioksi. Heidän tehtävänsä on purkaa tuo automaatti.

Meiltä ostetaan ääniä antamalla vastikkeettomia etuja. Se on populismia. Velalla rahoitetaan verokevennyksiä, ja sillä lahjotaan kansalaisia tyytyväisiksi. Budjettiehdotuksella hallitus pelastaa omaa nahkaansa.

Työllisyyden hoito ja laaja työttömyys ovat avainasemassa valtion talouden tasapainottamisessa. Työnteko on tehty niin kalliiksi sivukuluilla ja suurilla palkoilla, että työnantajilla ei ole varaa palkata. Verot ja maksut ovat niin suuria, ettei työnteko kannata palkansaajillekaan.

Sisään on rakennettu sellainen turvaverkko, ettei työtä ole edes tarpeen tehdä, kun muutenkin tulee toimeen.

Nyt tarvittaisiin ilmeisesti Raimo Sailaksen virkamieshallitusta, joka tekisi nollabudjetin eikä yrittäisi jatkaa peittoa leikkaamalla sitä toisesta päästä kuin hölmöläiset. Velanhoitomenot ylittävät jo nyt talouden kestävyyden, ja ne vain kasvavat.

Yksityinen kansalainen ei voi hoitaa luottokorttimaksujaan toisella luottokortilla. Hallitus yrittää tätä nyt budjettiehdotuksellaan. Tarvitaan täydellinen asenteen muutos. On tunnustettava, että valtion pitää tehdä velkasaneeraus. Menot on mitoitettava tulojen mukaan ja velat maksettava.

Matti Seppälä

Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat