Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettajien palkkausta on kehitettävä oikeudenmukaisesti

Opetusvelvollisuusjärjestelmä on kenties jäämässä historiaan, mutta se on perustunut oikeudenmukaiseen ajatteluun.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sirpa Lappalainen ja Hanna Pohjonen ottivat esille (HS Mielipide 8.8.) opettajien palkkauksen. Heidän mielestään opetusvelvollisuuteen perustuva palkkaus ei ole reilu. Opettajien palkkausjärjestelmässä olisikin kehitettävää, jotta se soveltuisi paremmin nykyiseen kouluun ja oppiaineyhteistyöhön.

Palkkausjärjestelmän muutosten on perustuttava vakuuttavaan työaikaseurantaan. Samasta työstä on saatava sama palkka; esimerkiksi ryhmänohjauskorvauksen ei pitäisi olla yhteydessä opetusvelvollisuuteen.

Oppiainerajat ylittävistä opintokokonaisuuksista tulisi myös korvata yhtäläisesti kaikille opettajille, jos työmäärä on sama. Esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ei siis oppiaineen sisältöjen opettamisen rinnalla tarkista myös opiskelijoiden kirjallisten töiden rakennetta, kieliasua ja niin edelleen.

Opetusvelvollisuusjärjestelmä on kenties jäämässä historiaan, mutta se on perustunut oikeudenmukaiseen ajatteluun. Jos oppiaineen opettamiseen kuuluu oppituntien valmistamisen ja pitämisen lisäksi paljon muuta työtä, kuten kirjoitelmien tarkastamista, tämä työ on huomioitu alhaisempana opetusvelvollisuutena. Kaikille opettajille kuuluu palkka tehtävien mukaisesti.

Sari Hyytiäinen

puheenjohtaja

Äidinkielen opettajain liitto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat