Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapset ensin myös vaikeina aikoina

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Nuorisotutkimusverkoston uusi tutkimus osoittaa, että lapsena koetut taloudelliset vaikeudet heikentävät lasten myöhempää hyvinvointia (HS 9.8.). Taloudellisesti haastavina aikoina päättäjien on erityisen tärkeää varmistaa, etteivät lapset joudu maksajiksi. YK:n lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa, että jokainen saa lapsuudessaan edellytykset kasvaa täyteen mittaansa yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä.

Edellisestä lamasta voidaan oppia. Esimerkiksi 1990-luvulla eniten kouluterveydenhuollosta leikanneet kunnat käyttivät muita enemmän rahaa lasten ja nuorten psykiatriseen sairaanhoitoon 2000-luvun alussa.

Julkista taloutta koskevassa päätöksenteossa tarvitaan lapsibudjetointia eli sitä, että päätösten vaikutukset lapsiin arvioidaan ennalta. Tällöin on kyse niin budjettianalyysistä, talousarvion suunnittelusta, toteutuneiden menojen seurannasta kuin toteutetun politiikan vaikuttavuuden arvioinnistakin. Vasta taloudelliset ja poliittiset päätökset osoittavat, että päättäjät todella haluavat lasten parasta.

Johanna Laaja

asiantuntija, kotimaan vaikuttamistyö

Suomen Unicef

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat