Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristö­riskeihin on havahduttava nykyistä paremmin

Muutamme toimintaamme hitaasti, vaikka tiedämme sen seuraukset.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Me ihmiset olemme kuluttaneet luontoa jo pitkään liikaa. Maailman ylikulutuspäivä tulee vuosittain vastaan yhä aikaisemmin. Maapallon luonnonvaroja oli tänä vuonna jo 8. elokuuta käytetty enemmän kuin ne ehtivät uusiutua vuodessa.

Ylikulutuksen kestäessä olemme saaneet paljon lisää tietoa ympäristöriskeistä. Samalla tutkimukset kertovat vääjäämättä luonnon merkityksestä ihmisten ja yhteiskuntien hyvinvoinnille. Tiedämmekin ainakin teoriassa paremmin, että monipuolinen luonto on hyvinvoinnille tärkeää.

Olemme myös kuulleet, että ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden heikentyminen ja yhteiskunnalliset kriisit linkittyvät toisiinsa. Silti muutamme toimintaamme hitaasti.

Kun laitamme rinnakkain tutkitun tiedon määrän ja vallitsevat tapamme toimia, on perusteltua kysyä, onko tehokkuutemme hyvinvoinnille olennaisissa asioissa heikentynyt.

Jos jatkamme totutun raamin sisällä, pärjäämisen mahdollisuudet heikkenevät. Meidän pitää ottaa muutos vakavasti, keskittyä olennaiseen ja jakaa hyvinvointia uudella tavalla ja tehokkaasti. Hyvinvoinnin reunaehdot muuttuvat myös tulevaisuudessa paljon ja nopeasti. Meidän pitää havahtua tähän nykyistä paremmin.

Olli Vento

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat