Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulutie on turvaton Lintuvaarassa

Espoon kaupunki on suorastaan kutsunut autoilijat ajamaan alueen läpi poistamalla läpiajokieltoja ja avaamalla uuden reitin Helsingin Konalasta Lintuvaaraan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Espoon Lintuvaaran vanhemmat ovat jo vuosien ajan seuranneet kauhuissaan liikenteen lisääntymistä alueella. Lintuvaaran alue on kasvanut merkittävästi asukasmäärältään Painiityn ja Helmipöllönmäen asutusalueiden kehittämisen vuoksi. Liikenneturvallisuuteen ei kuitenkaan ole panostettu.

Espoon kaupunki on suorastaan kutsunut autoilijat ajamaan alueen läpi poistamalla läpiajokieltoja ja avaamalla uuden reitin, Painiityntien, Helsingin Konalasta Lintuvaaraan. Uusi tie houkuttelee työmatkalaiset läpiajoon etenkin nyt, kun Kehä I on remontissa.

Yksityisautoilun jatkuvaa kasvua lisää myös joukkoliikenteen huonontaminen, kuten Helsinkiin kulkeneen suoran bussiyhteyden lakkauttaminen. Kovat ajonopeudet ja turvattomat suojatiet aiheuttavat päivittäin vaaratilanteita Lintuvaarassa liikkuville tuhannelle koululaiselle.

Kyseenalaistamme kaupungin päätöksiä. Muissa kaupunginosissa, kuten Mankkaalla ja Laaksolahdessa, lasten koulutie on tehty paljon turvallisemmaksi – teille on rakennettu hidasteita, ja läpiajomahdollisuuksia on estetty.

Haastamme Espoon kaupungin päättäjät toteuttamaan alueen koulujen vanhempainyhdistysten ja Lintuvaaran omakotiyhdistyksen keväällä ehdottamia liikenneturvaehdotuksia mahdollisimman pikaisesti.

Myös meidän lintuvaaralaisten lapsilla on oikeus turvalliseen koulutiehen. Kaupungilla on velvollisuus tarjota sellainen.

Katri Turunen

Sarianne Tikkanen

Marie-Louise Hindsberg

vanhempainyhdistysten edustajia

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat