Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parempi pieni palkka kuin työttömyys

Mitä tehdä, jos tarjolla ei ole työtä, josta saadulla palkalla tulisi kohtuullisesti toimeen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ismo Alppiranta kirjoitti (HS Mielipide 13.8.), että jokaisen työssä käyvän tulisi voida tulla kohtuullisesti toimeen työstä saadulla palkalla. Kukapa tuosta tavoitteesta olisi eri mieltä.

Ongelma onkin siinä, mitä tehdä tilanteessa, jossa tällaista työtä ei ole tarjolla. Onko silloin vain tyydyttävä työttömyyteen? Vai olisiko parempi sellainen järjestelmä, että ihminen pääsisi töihin vaikka vähän pienemmälläkin palkalla? Palkkaa jatkettaisiin tarvittaessa sosiaaliturvalla, kuten asumistuen muodossa nykyisin itse asiassa jo tehdään.

Ainakin minusta jälkimmäinen tilanne on parempi. Perusteluna ei kuitenkaan ole Alppirannan epäilemä tilastojen kaunistelu, vaan kyseessä on myös työttömän ihmisen oma etu. Totta kai kyse on myös kustannuksista – en tätä piilottele –, sillä toisin kuin Alppiranta kirjoittaa, yhteiskunnan menot vähenevät.

Ensin mainitussa tapauksessa ihmisen toimeentulo on kokonaan yhteiskunnan varassa, kun taas jälkimmäisessä tapauksessa hänen toimeentulonsa perustuu pääosin hänen itsensä tekemään työhön. Tämä on myös reilumpaa muita kohtaan.

Ben Zyskowicz

kansanedustaja (kok)

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat