Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kestääkö perustuslaki budjettiriihessä?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Perustuslain uudistamisen yhteydessä vuonna 1995 katsottiin, että lain yhdenvertaisuuspykälä ilmaisee paitsi vaatimuksen ihmisten oikeudellisesta yhdenvertaisuudesta myös ajatuksen kansalaisten tosiasiallisesta tasa-arvosta. Siksi säädyille vuosisatojen saatossa annetut erioikeudet kumottiin.

George Orwellin Eläinten vallankumouksessa eläimet olivat uutta farmia perustettaessa tasa-arvoisia. Ladonseinään kirjoitettu laki kuitenkin muuttui öisin, ja sioista tuli muita tasa-arvoisempia.

Myös Suomen lainsäädäntöön hiipii eriarvoisuus. Metsävähennys on jo pitkään mahdollistanut verovapaat metsätulot. Valmisteilla on laki lapsille lahjana annettavien metsätilojen verohuojennuksesta. Metsälahjavähennyksen saisivat vain paljon metsää perivät ja vieläpä progressiivisesti perinnön kanssa kasvavana.

Vastaavia, perustuslain tarkoittamaa tasa-arvoa halventavia verolakeja on niin sanottuina budjettilakeina vireillä useita. Niitä ajavat valtapuolueet etujärjestöjen lobbaamina. Kansalaiset tuskin kaipaavat tällaista luokkayhteiskuntaa rakentavaa kehitystä.

Olavi Lyly

metsänhoitaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat