Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiä rakennetaan koko ajan isommaksi, vaikka väestö ei kasva

Jo 1960-luvulla kuviteltiin, että Helsingin väkiluku kasvaa 650 000:een joskus 1980-luvulla, kirjoittaa Mikko Pesola.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kuolleisuus ylitti alkuvuonna syntyvyyden parillatuhannella, ja trendi näyttää jatkuvan, sillä suuret ikäluokat – yli satatuhatta vuodessa –alkavat poistua keskuudestamme. Alle 60 000 lasta vuodessa ei korvaa poistumaa. Niin ei tee maahanmuuttokaan, joka saattaa pakolaisten osalta vielä kasvaa mutta voi kääntyä joskus laskuunkin.

Väkiluvun kasvun taittumisen takia on hämmästyttävää, että meillä rakennetaan lisää suuria kauppakeskuksia. Lisäksi Helsingissä koetetaan kaavoittaa kymmenentuhatta sinne, kaksikymmentätuhatta tänne. Mistä ne asiakkaat ja asukkaat oikein tulisivat?

Jo 1960-luvulla kuviteltiin, että Helsingin väkiluku kasvaa 650 000:een joskus 1980-luvulla. Sama harha näyttää vaivaavan edelleen niin kaavoittajaa kuin tilastontekijöitäkin. Useimmat täällä asuvat ovat muualta kotoisin ja saattavat kuvitella, että kyllä ne toisetkin sieltä kotikylältä lähtevät stadin murretta oppimaan.

Rakentaminen on hyvä konsti työllistää, mutta rakennuksilla ei ole itseisarvoa. Niillä on arvoa vain, jos niissä asutaan tai työskennellään. Uudet kauppakeskukset vievät asiakkaita jo olemassa olevilta kauppakeskuksilta – puhumattakaan pienkaupoista. Ostovoiman lisäyksestä ei ole näillä näkymin toivoa.

Vanhoihin kauppakeskuksiin tulee olutkuppiloita, kirppareita ja alati vaihtuvia halpiskauppoja sekä etnistä ruokaa tarjoavia kertakäyttöyrittäjiä ja parhaimmillaan liikuntatiloja.

Mikko Pesola

diplomi-insinööri

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat