Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansa ei tosiaankaan hyväksynyt hiljaa delfiinien lopettamista

Sosiaalisessa mediassa otettiin hyvin voimakkaasti kantaa eläinten puolesta, kun Aamulehden päätoimittaja oli esittänyt niiden lopettamista, kirjoittaa Matti Kykyri.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Näyttäisi siltä, että valtalehdistö on ratkaissut Tampereen delfiiniongelman. Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen meni esittämään heinäkuussa kirjoituksessaan eläinten lopettamista. Nyt Helsingin Sanomien jutussa (Kotimaa 15.8.) Jokinen pääsee jälleen ääneen.

Jokisen mukaan hänen ehdotustaan seurasi ”yllättävä” hiljaisuus. Kansa ikään kuin hyväksyi Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin lopettamisen.

Tämä ei pidä paikkaansa. Sosiaalisessa mediassa otettiin hyvin voimakkaasti kantaa eläinten puolesta. On esitetty myös konkreettisia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. On kerätty adressia eläinten säilyttämiseksi Tampereella.

Aamulehden toimittaja Vesa Laitinen ehdotti tamperelaisille ylimääräistä veroa eläinten ylläpitämiseen. Ajatus sai kannatusta, ja joku ehdotti valtakunnallista keräystä. Kaikki tämä loistaa poissaolollaan HS:n jutussa.

En ole myöskään nähnyt median kyseenalaistavan asenneilmaston muutosta Tampereella esiintyviä delfiinejä kohtaan. Miten Särkänniemi on luodannut tämän mielipidemuutoksen? Kesäkauden täydet katsomot eivät ainakaan puhu väittämän puolesta.

Eläinsuojelijoiden mielipide on käynyt selville kyllä alusta lähtien. Heidän ajatuksensa luonnontilaisen turvapaikan puolesta on outo. Sellaista turvapaikkaa ei ole olemassakaan. Rahoitusta ollaan vasta keräämässä.

Tampereen delfiineihin liittyy hyvin paljon tunnetta. Sen HS:n juttu tuo hyvin esiin. Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin kohtaloilla on väliä ihmisille, meille kaikille. Pitäisi ainakin olla, itsemme takia.

Matti Kykyri

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat