Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudelle rauhanliikkeelle on akuutti tilaus

Tiedämme, että meillä on vain 20–30 vuotta aikaa muuttaa elintapaamme pahimman eko- ja väestökatastrofin estämiseksi, mutta mitään ei tapahdu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yleinen ilmapiiri sekä meillä että muualla maailmassa on kehittynyt huolestuttavaan suuntaan.

Psykohistorioitsijat ovat todenneet, että kun yhteiskunta kohtaa ongelmia, joita se ei osaa hoitaa, ahdistus purkautuu saarrettuna olemisen tunteeseen ja ulkoisen vihollisen etsintään, jota vastaan voidaan käydä konkreettisin asein. Lopulta liu’utaan täysin irrationaaliseen sotapsykoosiin, ja aseet alkavat puhua.

Olemme nyt tässä tilanteessa. Idän ja lännen välille kehitetään jännitteitä Euroopassa ja myös Itämerellä, kun Nato tulee Venäjän rajalle ja Venäjä reagoi. Molemminpuolinen uhittelu käy jo vaaralliseksi.

Kristittyjen ja muslimien vastakkainasettelu on jo Irakin sodasta lähtien sytyttänyt Lähi-idän liekkeihin – osittain demokratian nimissä. Tuloksena ovat myös pakolaisvirrat ja terrorismi.

Todellisten ongelmien – ekokatastrofin, maailman epäoikeudenmukaisuuden ja väestökatastrofien – ratkaisuyritykset jäävät aseitten varjoon. Maapallon resurssit tyhjäksi imevä globaali talous, kasvu- ja kilpailukyvyn korostaminen, hallitsee ajattelua. Tiedämme, että meillä on vain 20–30 vuotta aikaa muuttaa elintapaamme pahimman eko- ja väestökatastrofin estämiseksi, mutta mitään ei tapahdu.

Kansainvälinen rauhanliike sai 1970–80-luvuilla estettyä atomisodan puhkeamisen. Suomessa nuoret saivat aikaan ”ydinaseettoman pohjolan”, kun presidentti Urho Kekkonen otti sen ajaakseen.

Helsingin Sanomien kesällä julkaisemien rauha-aiheisten mielipidekirjoitusten (Ilkka Huovio ja Esa Fagerlund 17.7.) jälkeen on keskusteltu uuden rauhanliikkeen ja näkyvän mielenosoituksen välttämättömyydestä. Pride keräsi 30 000 marssijaa. Rauha ja suuret maailman ongelmat voisivat kerätä vaikka 50 000 ajattelevaa.

Anna-Liisa Rekola

Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat