Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ongelma ei ole elintason nousu vaan sen tuomat ympäristöhaitat

Elintason nousu on ollut väestönkasvun tehokkain hillitsijä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien (Ulkomaat 14.8.) kirjoituksessa väestönkasvusta ja siihen liittyvistä ympäristöongelmista todettiin, ettei maapallo kestä sitä, jos edes puolet nykyisestä väestöstä eläisi kuin suomalainen keskiluokka.

Enemmän huomiota olisi voinut kiinnittää kahteen asiaan.

Ensinnäkään kyse ei ole suomalaisen keskiluokan elintasosta vaan siitä aiheutuvista ympäristöhaitoista. Ylivoimaisesti suurimmat haittojen aiheuttajat ovat fossiilisten polttoaineiden ja bioenergian – oli se sitten ruokaa, biodieseliä tai polttopuita – käytön lisääntyminen.

Energiasektorin ja ruoantuotannon puhdistaminen siirtymällä vesi-, tuuli-, aurinko- ja ydinenergiaan kaikissa niiden käyttökohteissa veisi meitä paljon lähemmäs kestävästi elävää kymmenen miljardin ihmisen keskiluokkaa.

Toiseksi, elintason nousu on ollut väestönkasvun tehokkain hillitsijä. Kehittyvissä maissa vaurastuminen usein tarkoittaa parempaa hygieniaa, terveydenhuoltoa, koulutusta, tasa-arvoa, mahdollisuutta sosiaaliturvaan ja ylipäätään yhteiskunnallista vakautta. Nämä johtavat pienempään lapsilukuun.

Tämä kehitys on kuitenkin yksi yhteen kiinni energiankulutuksen kasvussa. Jos energia tuotetaan kuten tähänkin mennessä, ilmastonmuutos riistäytyy käsistä, vaikka me kaikki tyytyisimme murto-osaan nykyisestä elintasostamme.

Ville Tulkki

puheenjohtaja

Suomen Ekomodernistit ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat