Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdottaako Zyskowicz todellakin paluuta torppariaikaan?

Jo nyt Suomessa tehdään työtä orjapalkalla, ilmaiseksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ben Zyskowiczin mielestä (HS Mielipide 15.8.) työttömyyttä parempi vaihtoehto olisi se, että ihminen pääsisi töihin vaikka vähän pienemmällä palkalla ja että palkkaa voitaisiin tarvittaessa jatkaa sosiaaliturvalla.

Ehdotuksessa kävisi niin, että kohta työnantajien ei tarvitsisi maksaa palkkaa lainkaan. Pieni palkka korreloi minieläkettä, ja se seuraa ihmistä kuin kyttyrä. Helsingin Sanomien mukaan joka neljäs suomalainen elää jo nyt tulonsiirroilla. Näin ollen Zyskowiczin ehdotus on suoraan torppariaikaa: valkoiset vastaan punaiset. Veroprosentti vain kasvaisi, kun palkat jäisivät kansalaisten maksettaviksi.

Tällaista voi ehdottaa vain ihminen, joka on täysin sokaistunut omasta elintasostaan. Tai ihminen, jolla itsellään ei ole kokemusta siitä, miten pienipalkkaiset elävät. Sitä paitsi on ahneuden huippu, että Zyskowicz kuuluu 25 entisen kaupunginvaltuutetun joukkoon, joka ajelee ilmaiseksi HSL:n liikennevälineissä kuolemaansa asti.

Jo nyt Suomessa tehdään työtä orjapalkalla, ilmaiseksi. Helsingissä pienen yksiönkin vuokra on vähintään 500 euroa kuukaudessa, eikä pienillä tienesteillä elätetä perhettä.

Soitin Palvelualojen ammattiliittoon työsuhdeneuvojalle. Tässä palkkoja: siivoojien kuukausipalkka (pisteytetään neliöiden mukaan) 1 480 euroa kuukaudessa, tuntipalkka 9,25 euroa. Kaupan myyjät ja kassat 1 779 euroa kuukaudessa, harjoittelijat 1 515 euroa kuukaudessa. Keittiöhenkilökunta 1 612 euroa kuukaudessa, anniskeluravintolassa 1 768 euroa kuukaudessa.

Rakennusliittoon soitin jo aikaisemmin. Torninosturinkuljettaja – jonka työ on rakennustyömaan vaarallisin – saa palkkaa 2 000–3 000 euroa kuukaudessa.

Mielestäni torninosturinkuljettajalla kuuluisi olla ministerin palkka. Tokko yksikään meidän ministereistämme edes uskaltaisi kiivetä heiluvia narutikkaita pitkin korkeuksiin. Moni torninosturinkuljettaja menee torniin aamulla ja tulee sieltä pois vasta illalla. Mitä virkaa ammattiliitoilla on, jos niiden suuripalkkaiset pomot eivät kykene taistelemaan Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa?

Maria-Lisa Rodhin

valtiotieteiden maisteri

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat