Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenen ehdoilla opettajien palkkoja päivitetään?

Jotta palkkaus saataisiin oikeasti oikeudenmukaiseksi, se ei voi perustua minkään yksittäisen oppiaineen liiton näkemykseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Äidinkielen opettajien liiton puheenjohtaja Sari Hyytiäinen totesi opettajien palkkausta käsittelevässä kirjoituksessaan (HS Mielipide 14.8.), että kaikille opettajille kuuluu palkka tehtävien mukaisesti. Tästä olen hänen kanssaan ehdottomasti yhtä mieltä. Mutta onko opetusvelvollisuusjärjestelmä perustunut oikeudenmukaiseen ajatteluun?

Vastaus riippuu mielestäni liian paljon siitä, minkä aineen opettajilta kysytään. Melko pitkän työurani aikana en muista törmänneeni kertaakaan mahdollisimman objektiiviseen ja vakuuttavaan työaikaseurantaan. Kokemukseni on, että aihe on jopa jossain määrin tabu eri oppiaineiden opettajien välisissä keskusteluissa.

Opettajien vuosikymmeniä muuttumattomana pysynyt palkkausjärjestelmä vaatii todellakin päivittämistä. Jotta palkkaus saataisiin oikeasti oikeudenmukaiseksi, se ei voi perustua yksittäisen aineenopettajien liiton näkemykseen.

Eeva Hyytinen

uskonnon ja psykologian opettaja

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat