Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Levy-yhtiö Poptorin toimitusjohtaja Erkki Puumalainen: Puolet nykysuomalaisista ei ikinä ryhdy lataamaan musiikkia

Viihteen kysyntä on suurempaa kuin koskaan, ja kauppa janoaa käyttötavaramyyntiä, kirjoittaa Erkki Puumalainen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Liisa Takala
Levy-yhtiö Poptorin toimitusjohtaja Erkki Puumalainen vuonna 2008.
Levy-yhtiö Poptorin toimitusjohtaja Erkki Puumalainen vuonna 2008. Kuva: Liisa Takala

Ääniteteollisuus toimii kuin norsu posliinikaupassa ja pakottaa markkinat aina itselleen tuottavimpaan kulutukseen. Nyt on vuorossa suoratoisto. Jos sen tuotto jakautuisi oikeudenmukaisesti ja se palvelisi koko kysynnän, siitä tulisi hyvä lisä, mutta yksin se ei kanna.

OECD:n aikuistutkimuksen mukaan viidennes 55–65-vuotiaista suomalaisista ei osaa käyttää tietokonetta kunnolla tai ollenkaan. Eläkeläisistä harvempi kuin joka kuudes ilmoittaa lukeneensa edes verkkolehtiä. Enemmistö musiikin lataajistakin haluaa mieliartistinsa tuotoksen myös tallenteena.

Puolet nykysuomalaisista ei ikinä siirry lataajiksi, ja miljoonat haluaisivat yhä ostaa tallenteita, mutta hinnat, sisällöt ja saatavuus eivät kohtaa. Jo silloin, kun c-kasettia tapettiin, vasta alle 20 prosentissa autoista oli cd-soitin. Talouskasvu kannatteli myyntiä, kunnes lama paljasti todellisuuden.

Levy-yhtiöt saavat latauksilla valmistajan, kaupan ja tukkukaupan katteet, mutta silti ala ei tavoita entisiä myyntilukuja. Ei pidä pallotella vastuuta kuluttajille, jos menekin edistämistyön vaihtaa estämiseksi.

Viihteen kysyntä on suurempaa kuin koskaan, ja kauppa janoaa käyttötavaramyyntiä, mutta silti erittäin osaavia taiteilijoita ja muusikoita lojuu työttöminä.

Valtio lisää velalla elämistä sen sijaan, että katsoisi hittien heijastaman miljardibisneksen vuotoa ulkomaille. Panostus kotimaiseen musiikkiin vastaa vientiä, sillä ulkomaisessa omistuksessa musiikki on tuontitavaraa. Suomalaisille tekijänoikeuksille tarvitaan yhdenvertaiset kilpailuedellytykset.

Virkamiehet ja etujärjestöt ovat vastuussa täysin epäonnistuneesta edunvalvonnasta tekijänoikeusasioissa. Asiantuntijoiden varoituksista huolimatta maahan harmonisoitiin laki, joka vei suomalaisilta määräysvallan omaan kulttuuripääomaamme 70 vuodeksi.

Erkki Puumalainen

toimitusjohtaja

Poptori Oy

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat