Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuen leikkaaminen olisi katastrofi köyhille

Oikea tapa piristää taloutta ja luoda työpaikkoja on parantaa köyhien ja pienipalkkaisten toimeentuloa niin, että heillä on varaa edes välttämättömiin palveluihin ja hyödykkeisiin, eikä leikata toimeentuloa entisestään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n esittämä päivähoitomaksujen korotuksen maltillistaminen, joka rahoitettaisiin palauttamalla toimeentulotuen kuluihin asumiskulujen omavastuu, olisi katastrofi köyhimmille. Olin aikoinaan mukana laajassa Totu-kampanjassa, johon kuului erilaisia sosiaalialan järjestöjä ja toimijoita. Taistelimme kymmenen vuotta, jotta köyhien kyykytysmaksu saatiin poistettua vuonna 2006.

Omavastuuta perusteltiin edellisen laman aikana ”kannustusvaikutuksella”. Sen piti ohjata ihmisiä halvempiin asuntoihin. Näin ei tietenkään käynyt, koska vuokrien ripeä nousu ja toimeentulotukiasiakkaiden alhainen status vuokra-asuntomarkkinoilla tekivät asunnon vaihtamisen käytännössä mahdottomaksi. Omavastuu johti vain siihen, että jo entuudestaan riittämättömästä toimeentulotuesta leikattiin entisestään. Nyt pitää ilmeisesti taas viedä joukkovoimalla terveiset budjettiriiheen.

Köyhillä ei ole varaa maksaa tuota virhettä uudelleen. EK:n ja hallituksen on tajuttava, ettei köyhiltä voi leikata loputtomasti. Oikea tapa piristää taloutta ja luoda työpaikkoja on parantaa köyhien ja pienipalkkaisten toimeentuloa niin, että heillä on varaa edes välttämättömiin palveluihin ja hyödykkeisiin, eikä leikata toimeentuloa entisestään.

Tiina Sandberg

Joukkovoima-aktiivi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat