Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoropuhelua Venäjän kanssa tarvitaan

Mediassa ylikorostetaan epämääräistä läntistä kritiikkiä Suomen Venäjän-suhteista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Venäjän ja läntisen Euroopan suhteet ovat erityisesti Ukrainan kriisin vuoksi kiristyneet. Venäjä on autoritäärinen valtio ja noudattaa toiminnassaan usein omia pelisääntöjään. Samoin toimivat muutkin todelliset suurvallat Yhdysvallat ja Kiina.

Ongelmista huolimatta vuoropuhelua Venäjän kanssa on yritettävä. Suomen kansallinen etu on, että Itämeren alueen vakaus säilyy ja EU:n ja Venäjän suhteissa päästäisiin yhteistyön tielle. Suomen on oman etunsa vuoksi tarpeen tehdä aloitteita jännityksen lieventämiseksi, kuten presidentti Sauli Niinistö on kiitettävästi tehnyt.

Mediassa ylikorostetaan epämääräistä läntistä kritiikkiä Suomen Venäjän-suhteista. Arvostusta Suomelle kuitenkin on lännen suunnalla.

Esimerkiksi Dagens Nyheterin keskustelupalstalla Ruotsin entinen ulkoministeri Hans Blix ja neljä entistä Ruotsin suurlähettilästä arvioivat, että Venäjällä ei ole intressiä kärjistää Itämeren alueen tilannetta sotilaallisesti. He kannattivat dialogia Venäjän kanssa ja totesivat, että Ruotsin pitäisi ottaa oppia Suomesta suhteissa Venäjään.

Aiemmin kesällä Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoi, että Venäjän kanssa on pyrittävä vuoropuheluun ja että sapelien kalistelu ei ole tarpeen.

Meidän ei tarvitse hyväksyä kaikkea Venäjän toimintaa, mutta vuoropuhelua ja yhteistyötä on tavoiteltava aktiivisesti. Suomen on oman etunsa vuoksi oltava aloitteellinen hyvän yhteistyön rakentamisessa Venäjän kanssa.

Jouko Sillanpää

valtiotieteen maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat