Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahockey olisi hyvä laji meille suomalaisille

Suomi on maailman kärjessä jääkiekossa, salibandyssä ja jääpallossa. Voisiko Suomi menestyä maahockeyssakin?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen seurannut kiinnostuneena Rion olympiakisojen runsasta lajikirjoa. Katsoin myös maahockey-otteluita. Wikipedian mukaan maahockey on mailapeli, jossa ”kaksi yhdentoista pelaajan joukkuetta yrittää tehdä maaleja pelaamalla palloa käyrillä mailoilla”. Kuulostaako tutulta?

Suomi on maailman kärjessä jääkiekossa, salibandyssä ja jääpallossa. Voisiko Suomi menestyä maahockeyssakin? Pitäisi pärjätä siis pelissä, jossa yksitoista pelaajaa yrittää tehdä maaleja pelaamalla palloa käyrillä mailoilla.

Peli on kuin jääpallo ilman jäätä ja luistimia. Luulisi, että meillä olisi sellaista taktista ja fyysistä osaamista joukkuemailapeleistä, että tähän lajiin kannattaisi panostaa. Siinä olisi varmasti mahdollista saavuttaa hyviä tuloksia, jos esimerkiksi noiden edellä mainittujen joukkuemailapelien harrastajat tai edes osa heistä keskittyisi osaavassa valmennuksessa maahockeyn saloihin.

Maahockey on ollut olympiakisojen ohjelmassa mukana yhtäjaksoisesti vuodesta 1928 lähtien. Tässä lajissa olisi siis olympiamitalit säännöllisesti tarjolla. Suomella ei muutenkaan ole viime aikoina ollut joukkuelajien edustajia mukana kesäolympiakisoissa – eikä liiemmälti mitaleitakaan.

Henri Koskinen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat