Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntopolitiikka ajaa opiskelijat pääkaupunkiseudulta

Kun asuntojen hinnat nousevat ja opintotukea heikennetään, hallituksen vaatimaa opiskelijoiden entistä nopeampaa valmistumista ei voi pitää realistisena.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiläinen sinkku kuluttaa 60 prosenttia tuloistaan pelkkään asumiseen (HS Ilta 17.8.). Tilanne on tukala, mutta ottamalla vastaan opiskelupaikan pääkaupunkiseudulta ajaa itsensä vielä tukalampaan tilanteeseen.

Opintoraha ja asumislisä ovat yhteensä – ennen hallituksen kaavailemia leikkauksia – maksimissaan noin 500 euroa bruttona. Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön tekemän Opiskelijan kaupunki -tutkimuksen mukaan opiskelijat pääkaupunkiseudulla käyttävät asumiseen keskimäärin 560 euroa kuussa. 87 prosenttia myös pitää hintaa tärkeimpänä asunnonvalinnan kriteerinä.

Moni opiskelija joutuu tekemään töitä kattaakseen asumisen ja elämisen kustannukset. Pula opiskelija-asunnoista ja niihin liittyvät säädökset ajavat opiskelijat etsimään asuntoja vapailta markkinoilta – yhdessä päätoimisesti työssä käyvien kanssa.

Kun asuntojen hinnat nousevat ja opintotukea heikennetään, hallituksen vaatimaa opiskelijoiden entistä nopeampaa valmistumista ei voi pitää realistisena.

Jos haluamme pitää pääkaupunkiseudun opiskelijoille houkuttelevana alueena, kaupunkien on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Nykyisellä politiikallaan pääkaupunkiseutu hinnoittelee itsensä opiskelijoiden ulottumattomiin.

Max Laihonen

Haaga-Helian opiskelijakunta

Juho Kärkkäinen

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Emmi Paajanen

Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat