Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisuus panee huijarit ojennukseen

Mikäpä estäisi kehittämästä nettisivustoa tai -sovellusta, joka sopisi rikollisen toiminnan kuvaukseen ja tekijöiden tunnistamiseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Paavo Rautio osoitti kolmella omakohtaisella kokemuksellaan (HS Merkintöjä 18.8.), kuinka helposti tavallisen ihmisen oikeutta saada laadukasta, lain ja sopimusten mukaista palvelua voidaan loukata, ellei itse pidä kiinni oikeuksistaan. Ymmärtävätkö tapausten pankkimies, autokorjaamo ja lääkäri, millaisen karhunpalveluksen he tekevät reilun pelin yhteiskunnalle ja luottamukseen perustuvalle kanssakäymiselle?

Läheisesti samaan aihepiiriin liittyi myös Toni Lehtisen kirjoitus (HS Kotimaa 17.8.) siitä, miten huijari toimii verkossa. Huijari totesi jutussa, että ihmiset ovat yhä herkkäuskoisia.

Vielä lohduttomampi oli Minna Passin kuvaus (HS Näkökulma 17.8.) ihmisestä, josta ei löydä mitään hyvää; psykopaatista, joka katuu rikoksiaan ainoastaan siksi, että on jäänyt kiinni.

Tuntuu siltä, että kuvatunlaiset tapaukset ovat yhä yleisempiä. Jo vanha kansa tiesi, että paha kello kuuluu kauas.

Huijaustapauksista pitäisi tehdä julkisia. Luulisi, että sosiaalisen median aikakaudella olisi mahdollista jakaa yksilöityä tietoa näistä vääryyksistä huomattavasti tehokkaammin kuin suusta korvaan -menetelmällä. Luottamuksen menetys ja maineen tahriintuminen voisivat saada aikaan omatoimista parannusta menettelytapoihin.

Rikollisesti toimivaan ammattihuijariin tai psykopaattiin pelkkä julkisuus ei taida auttaa, mutta mikäpä estäisi kehittämästä nettisivustoa tai -sovellusta, joka sopisi rikollisen toiminnan kuvaukseen ja tekijöiden tunnistamiseen. Sellaiset palvelisivat myös viranomaisia rikosten selvittämisessä.

Timo Varvemaa

oikeustieteen kandidaatti, Kotka

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat