Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsemme käy töissä mutta palkalla ei tule toimeen – me elätämme häntä ja tuemme voittoa tahkoavaa työnantajaa

Useat vanhemmat joutuvat paikkaamaan nuorten taloutta maksamalla osan vuokrasta tai asuttamaan heidät kotona, koska varaa vuokraan ei ole.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

En tiedä, onko kokoomuksen kansanedustajalla Ben Zyskowiczilla (HS Mielipide 15.8.) tai Sakari Partisella (HS Mielipide 18.8.) kokemuksia tästä nykyisestä ajasta, jolloin juuri työelämänsä aloittaneet 19–25-vuotiaat nuoret joutuvat ottamaan vastaan ehdotuksia työpaikoista, joissa tarjolla on ainoastaan nollatuntisopimuksia tai tunteja on niin vähän, ettei palkalla kerta kaikkiaan tule toimeen. Jos kuukaudessa palkka jää toistuvasti 700– 1 000 euroon, sillä ei tule toimeen, uskokaa pois.

Perheemme nuori valmistui elintarvikealalle, ja työpaikkoja etsiessään hän kohtasi tämän karun todellisuuden. Ensimmäisessä paikassa tarjotut työmäärät olivat 7–14 tuntia viikossa, toisessa paikassa ainoa vaihtoehto oli nollatuntisopimus. Työnantajat vaativat nuorilta vaikka mitä, mutta he eivät halua sitoutua siihen, että nuoret tulisivat palkallansa toimeen. Kumpikin yrityksistä, joihin nuoremme haki, tekee tukevaa voittoa vuodesta toiseen.

Monet vanhemmat joutuvat paikkaamaan nuorten taloutta maksamalla osan vuokrasta tai asuttamaan heidät kotonaan, koska varaa vuokraan ei ole.

Nuoret haluavat tehdä töitä. He haluavat itsenäistyä. Kyse ei todellakaan ole siitä, että he vaatisivat ministerin palkkaa, kuten Sakari Partinen vihjaisi.

Perheemme nuoret asuvat kotona ja käyvät töissä. Palkka on 600–800 euroa kuukaudessa. Emme ole ohjanneet heitä työmarkkinatuen piiriin, koska meistä vanhemmista se ei ole oikea tie.

Tukemalla nuortemme työssäkäyntiä teemme juuri sen, minkä perään Ben Zyskowicz haikaili, eli jatkamme heidän palkkaansa siten, ettei heidän tarvitse maksaa vuokraa. Tämä on suoraan näiden yritysten tukemista. Se on sitä, vaikka sen tekisi yhteiskunta.

Ay-liike on keskittynyt huolehtimaan pitkään vakituisessa työsuhteissa olevien eduista. Työmarkkinoille pyrkivät nuoret se on unohtanut.

Työssä käyvien nuorten äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat