Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkinen rekisteri olisi elinkautinen rangaistus

Julkisen ”häpeärekisterin” perustaminen sulkisi käytännössä rikoksiin syyllistyneet eliniäksi yhteiskunnan ulkopuolelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Timo Varvemaa esitti (HS Mielipide 19.8.), että ”huijausrikoksiin” syyllistyneistä voisi kerätä tietoa verkkoon. Varvemaan mukaan maineen tahriintuminen ja luottamuksen menettäminen saisivat aikaan parannusta.

Suomalainen oikeuskäytäntö on pitkään perustunut siihen, että rikokseen syyllistynyt kykenee tuomion suorittamisen jälkeen integroitumaan takaisin yhteiskuntaan. Tämä on inhimillistä ja kansantaloudellisesti järkevää. Julkisen ”häpeärekisterin” perustaminen sulkisi käytännössä rikoksiin syyllistyneet eliniäksi yhteiskunnan ulkopuolelle. Vaihtoehtojen puuttuessa he todennäköisesti ajautuisivat tekemään uusia rikoksia.

Varvemaan ehdottama nettisivusto tai -sovellus, jossa kuvailtaisiin rikollista toimintaa ja tekijöitä, olisi käytännössä elinkautinen rangaistus. Ehdotusta voi pitää osana yhteiskunnallista kärjistynyttä keskustelua. Asenneilmapiirimme alkaa muistuttaa yhä enemmän amerikkalaista oikeudentajua ja rikosseuraamuskäytäntöä, jossa ”kerran rikollinen on aina rikollinen”.

Sami Sjöblom

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat