Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelija-asuntoja on rakennettava lisää

Opiskelijoiden asuntopula on todellinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseudulla toimivien ammattikorkeakoulujen opiskelijankuntien puheenjohtajat kirjoittivat (HS Mielipide 19.8.), miten asuntopula ja asuinkustannukset uhkaavat ajaa opiskelijat pois pääkaupunkiseudulta. Yksi lääke ongelmaan on rakentaa tuntuvasti lisää opiskelija-asuntoja.

Ympäristöministeriön vuonna 2012 teettämän arvion mukaan pääkaupunkiseudulla tulisi vuosittain aloittaa 500 opiskelija-asunnon eli noin 850 opiskelija-asuntopaikan rakentaminen. Helsinki on tarttunut haasteeseen parhaiten. Helsingin uudessa asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteuttamisohjelmassa tavoitellaan 300 uutta opiskelija-asuntoa vuosittain. Espoolla ja Vantaalla ei vielä ole vastaavia määrällisiä tavoitteita.

Aalto-yliopisto keskittää toimintonsa Otaniemen pääkampukselle Espooseen. Alueelle siirtyy muutaman vuoden aikana jopa 4 000 opiskelijaa Arabian ja Töölön kampuksilta. Nämä opiskelijat tarvitsevat kipeästi asuntoja.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla (AYY) on tavoitteena rakentaa merkittävästi lisää opiskelija-asuntoja. Tästä huolimatta AYY on päässyt toteuttamaan vain 27 asuntoa Espooseen vuoden 2010 jälkeen. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) uusin kohde Espoossa on vuodelta 2010. Opiskelija-asumisen tuotantovaje Espoossa kärjistää entisestään Otaniemeen siirtyvien opiskelijoiden asuntotilannetta.

Tahtoa rakentaa on olemassa, mutta tontit uupuvat. Otaniemen kampusalueella ja lähialueilla on vireillä useita hankkeita, jotka eivät ole syystä tai toisesta edenneet.

Opiskelijoiden asuntopula on todellinen. Opiskelija-asuntohankkeita hidastavat pullonkaulat on tunnistettava ja purettava. Espoo tarvitsee konkreettisen opiskelija-asuntojen tuotantotavoitteen, joka huomioi vuosia jatkuneen tuotantovajeen.

Säde Palmu

hallituksen jäsen

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat