Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10
  • Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10

Kaupunki tukee myös pieniä liikuntamuotoja

Avustusta voidaan käyttää yhdistyksen toiminnasta aiheutuvien kulujen lisäksi esimerkiksi tilavuokriin tai henkilöstön palkkakustannuksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kolmen yhdistyksen edustajat kirjoittivat (HS Mielipide 13.8.) Helsingin kaupungin liikuntatoimen uudistuneista tukimuodoista.

Liikuntatoimen avustusperusteita on uudistettu. Lähtökohtana oli kaupunginvaltuuston linjaaman strategian mukaisesti painottaa lasten ja nuorten liikunnan tukemista.

Kuten kirjoituksessa mainittiin, uudistuksessa varsinaiset toiminta- ja tilankäyttöavustukset on rajattu liikuntaseuroille, joiden liikuntamuotoa edustava lajijärjestö kuuluu valtakunnalliseen liikuntaorganisaatioon (Valo ry) tai on opetus- ja kulttuuriministeriön valtionapukelpoisten liikuntajärjestöjen joukossa. Rajaus tehtiin, jotta tulkinta avustuskelpoisuudesta nojaa liikunnan valtakunnallisten toimijoiden kriteereihin.

Myös muut liikuntaa edistävät yhdistykset saavat avustusta. Tuen määräytymisperusteet ovat harkinnanvaraisemmat kuin varsinaiset toiminta- ja tilankäyttöavustukset. Avustusta voidaan käyttää yhdistyksen toiminnasta aiheutuvien kulujen lisäksi esimerkiksi tilavuokriin tai henkilöstön palkkakustannuksiin. Mielipidekirjoituksen laatijoiden edustamat yhdistykset saavat liikuntatoimelta avustusta tänäkin vuonna.

Liikuntaseurojen ja liikuntaa edistävien yhdistysten avustusten laskennassa painotetaan lasten ja nuorten määriä toiminnassa. Tai Chi Chuan ry:n, ITTCA ry:n ja Baji ry:n toiminta painottuu aikuisliikkujille, joten tästäkin syystä niiden avustusmäärärahat ovat pienentyneet aikaisempaan verrattuna.

Mielipidekirjoituksessa sanottiin, että uusi toiminta- ja tilankäyttöavustuksen rajaus suosii suuria, kilpailutoimintaan pohjautuvia seuroja. Seuran koon osalta avustuskelpoisuuden kriteeriä ei muutettu. Avustuskelpoisten liikuntaseurojen joukossa on lukuisia toimijoita, joilla on harraste- ja kuntoliikuntapainotteista toimintaa.

Helsingin kaupunki avustaa vuosittain noin 400 liikuntaseuraa sekä liikuntaa edistävää yhdistystä yhteensä noin seitsemällä miljoonalla eurolla. Lasten liikunnan tukemisen lisäksi avustuksissa painotetaan liikkujien määrää: avustusta saa enemmän, kun sata liikkujaa harrastaa liikuntaa tunnin viikossa kuin siinä tapauksessa, että kymmenen liikkujaa liikkuu kymmenen tuntia viikossa.

Kirsti Laine-Hendolin

osastopäällikkö

Taina Korell

yhteyspäällikkö, Helsingin

kaupungin liikuntavirasto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat