Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä rakennetaan pyöräliikenteen verkkoa

Mallia on haettu Tanskasta ja Hollannista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lauri Räty kirjoitti (HS Mielipde 13.8.), että Helsingin pyöräverkko on saatava toimivaksi. Looginen pyöräverkko on edellytys sille, että pyörällä ajavat saadaan ohjattua oikeille reiteille ja jalkakäytävät rauhoitettua jalankululle. Hyvä suunnittelu mahdollistaa sujuvan ja turvallisen liikenteen kaikilla kulkumuodoilla.

Helsingissä pyöräliikenteelle on laadittu baanaverkkosuunnitelma sekä keskustan tavoiteverkko, joiden toteutus on jo käynnissä. Pyöräverkon toimivuus paranee vuosi vuodelta, kun uusia laadukkaampia pyöräväyliä rakennetaan ja keskustan yksisuuntainen pyöräverkko valmistuu.

Yksisuuntaiset pyöräväylät tekevät pyöräilystä turvallisempaa, kun pyöräilijät kulkevat samaan suuntaan autoliikenteen kanssa. Yksisuuntaisia pyöräväyliä rakennetaan muun muassa Helsinginkadun länsipäähän sekä Lauttasaarentielle. Keskustan pyöräverkon on määrä olla valmis vuoteen 2025 mennessä.

Helsingissä on otettu käyttöön pyöräliikenteen suunnitteluohje, jolla pyritään siihen, että jokaisesta liikenneväylästä tulee laadukas ja looginen osa pyöräverkkoa. Mallia on haettu Tanskasta ja Hollannista.

Helsingin liikennebudjetista pyöräilylle on varattu noin kymmenesosa. Pyöräilyn suosio on kasvussa, joten pyöräliikenteen edistäminen on tulevaisuudessakin tärkeää.

Reetta Putkonen

liikennesuunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat