Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakas- ja potilasturvallisuus varmistetaan yhteistyössä

Tulevan virastouudistuksen periaatteiksi on kirjattu asiakaslähtöisyys, yhden luukun periaate ja monialainen asiantuntemus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Aluehallintovirastojen ylijohtajina haluamme täydentää Valviran ylijohtajan Marja-Liisa Partasen mielipidekirjoituksesta (HS 17.8.) muodostunutta kuvaa sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta.

Partanen epäilee, että sote-valvonnan siirtäminen uuteen valtakunnalliseen mutta myös alueella toimivaan monialaiseen virastoon uhkaa asiakas- ja potilasturvallisuutta.

Sote-valvonnan tehtäviä hoidetaan nykyisellään kuudessa aluehallintovirastossa (avi) sekä Valvirassa. Kukin avi ohjaa ja valvoo julkisia ja yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluja alueellaan. Virastoissa hoidetaan myös alkoholihallintoon, ympäristöterveydenhuoltoon, kilpailu- ja kuluttajahallintoon, ympäristölupiin, opetus- ja kulttuuritoimeen, pelastustoimeen ja työsuojeluun liittyviä lupa-, ohjaus- ja valvontatehtäviä.

Monialaisten aluehallintovirastojen resurssiohjauksesta vastaa valtiovarainministeriö. Aluehallintovirastoissa hoidetaan sosiaali- ja terveysministeriön substanssiohjauksessa olevia ohjaus- ja valvontatehtäviä noin 650 henkilön voimin. Sote-valvonta on tästä noin 150 henkilöä. Avit ovat saaneet asiakkailtaan ja sidosryhmiltään hyvää palautetta asiantuntemuksestaan ja puolueettomuudestaan.

Sote- ja maakuntauudistus ja sen mukanaan tuoma valinnanvapaus vaativat laajaa ohjaus- ja valvontaosaamista ja osaamisen kehittämistä. Syvällisen erityisasiantuntemuksen ohella asiantuntijuuteen kuuluu tulevaisuudessakin kokonaisuuden, olosuhteiden ja käytännön palvelutoiminnan tuntemus, joka syntyy alueella toimimisen kautta.

Tulevan virastouudistuksen periaatteiksi on kirjattu asiakaslähtöisyys, yhden luukun periaate ja monialainen asiantuntemus. Sote-valvontatehtävien kokoaminen uuteen monialaiseen virastoon vahvistaisi osaamista ja mahdollistaisi työnjaon kehittämisen ja voimavarojen tehokkaan käytön. Se myös selkeyttäisi hallintoa kansalaisiin sekä alan toimijoihin ja ammattilaisiin nähden.

Elli Aaltonen

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Kaisa Ainasoja

Lapin aluehallintovirasto

Minna Karhunen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Mikael Luukanen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Jorma Pitkämäki

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Terttu Savolainen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat