Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättivirasto huonontaisi valvontaa

Jättiviraston sijaan olisi syytä saada nykyinen sosiaali- ja terveydenhuollon valvonta yhteen valtakunnalliseen valvontavirastoon, jolla olisi alueelliset toimipisteet eri puolilla Suomea.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sosiaali- ja terveydenhuollon tai minkään muun sektorin valvonnassa pääpaino ei ole valvontaprosessissa, vaan kunkin sisältöalueen asiantuntemuksessa, jonka avulla prosessista saatua tietoa tulkitaan ja tehdään päätöksiä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntemus on kentän ohella sosiaali- ja terveysministeriössä ja sen hallinnonalan virastoissa ja laitoksissa. Valvonta huononee, jos se ei ole kiinteä osa tätä kokonaisuutta. Samalla huononee kansalaisten oikeusturva sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Toki voidaan perustaa jättivirasto ja koota siihen eri alojen valvonta. Esityksen taustalla lienee ajatus, että kun valvontaprosessi osataan, henkilökuntaa voidaan joustavasti siirtää valvomaan kulloinkin eniten työvoimaa tarvitsevan sektorin valvontaa.

Esimerkiksi tavallisesti terveydenhuollon kanteluja käsittelevä asiantuntija siirtyisi tarvittaessa käsittelemään opetuksesta tehtyjä kanteluja. Tämä ei toimi.

Toki lakimies pystyy ottamaan haltuunsa minkä asiaryhmän tahansa, mutta todellinen asiantuntijuus syntyy vain kokemuksen kautta ja oman sisältöalueen syvällisestä tuntemisesta. Juristin asiantuntemusta voidaan hyödyntää parhaiten tiiviissä yhteistyössä sisältöasiantuntijoiden kanssa. Juuri näin toimitaan nyt valvonnassa.

Jättiviraston sijaan olisi syytä saada nykyinen sosiaali- ja terveydenhuollon valvonta yhteen valtakunnalliseen valvontavirastoon, jolla olisi alueelliset toimipisteet eri puolilla Suomea. Näin taattaisiin nykyistä eri virastojen suorittamaa valvontaa yhdenmukaisempi ja kansalaisia sekä alan yrityksiä tasapuolisemmin kohteleva valvonta.

Tarja Tamminen

Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat