Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asevelvollisuus ei tue yksilönvapautta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valitettavasti Suomessa on vielä nykypäivää, että noin 13 000 nuorta kahdesti vuodessa kulkee kasarmin portin läpi. Nuorilla ei ole muuta järkevää vaihtoehtoa asepalvelukselle. Ylipitkä ja rangaistuksenomainen sekä leimaava siviilipalvelus ei houkuta. Totaalikieltäytyjiä rangaistaan kuin rikollista. Miehiin kohdistuu myös tiukka kelpoisuusvaatimus tämän asian suhteen.

Jos maanpuolustustahto on Suomessa korkealla, miksi asevelvollisuus on ylipäänsä olemassa? Muissa Euroopan maissa on vapaaehtoinen asepalvelus, jolla on saatu tavoiteltu reservimäärä. Miehiä koskeva yleinen asevelvollisuus on vielä voimassa Afrikan ja Aasian kehitysmaissa sekä entisen Neuvostoliiton valtioissa. Se on keskitetyn vallan omaavan valtion, kuten kommunistisen järjestelmän, ominaisuus.

Länsimaisen valtion kulmakivi on yksilön valinnanvapaus. Kehitysmaat ponnistelevat päästääkseen eteenpäin. Myös Suomen tulee edistää yksilönvapautta, sillä länsimainen demokratia on tuonut meille korkean elintason ja hyvinvointiyhteiskunnan.

Jaakko Saarinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat