Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristölle haitallisia tukia on leikattava

Nyt on tehtävä selviä korotuksia metsien ja soiden suojelun määrärahoihin, jotka voidaan kanavoida valmiisiin ja laajasti hyväksyttyihin suojeluohjelmiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtion ensi vuoden talousarviota pitää korjata ekologisesti kestävämpään suuntaan. Oireellista on ollut, että ympäristöministeriön budjetti on hallinnonaloista kaikkein pienin, ja viime vuonna leikkaukset iskivät voimakkaimmin luonnonsuojeluun.

Nyt on tehtävä selviä korotuksia metsien ja soiden suojelun määrärahoihin, jotka voidaan kanavoida valmiisiin ja laajasti hyväksyttyihin suojeluohjelmiin. Samaan aikaan valtion pitää luopua luonnolle haitallisista tuista koskien näitä ekosysteemejä, kuten turpeen alennetusta veroluokasta, kunnostusojitusten, energiapuun korjuun ja uusien metsäteiden rakentamisen tuista.

Valtion taloudessa on runsaasti ympäristölle haitallisia tukia, joita leikkaamalla edistettäisiin luonnonsuojelua ja torjuttaisiin ilmastonmuutosta. Ympäristölle haitallisia tukia on kaikkiaan noin neljä miljardia euroa, joista merkittävin osa on energia- ja liikennesektorin ympäristörasitusta lisääviä verotukia.

Panu Kunttu

biologi, metsäekologian tutkija

Kemiönsaari

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat