Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikavippifirmat tuhoavat nuorten elämän – lainakorkoja rajoittavaa lakia kierretään härskisti

En ollut uskoa korviani, kun kävi ilmi, että vipin todellinen vuosikorko on 446 prosenttia, kirjoittaa nimimerkki Huolestunut isä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen seurannut huolestuneena nuoren aikuisen tyttäreni pikavippilainausta. Hädässään tytär joutui turvautumaan netissä jatkuvasti tyrkytettäviin pikavippilainoihin.

Kuulin tästä vasta jälkikäteen. En ollut uskoa korviani, kun kävi ilmi, että vipin todellinen vuosikorko on 446 prosenttia.

Miten tällainen ryöstäminen voi olla mahdollista nyky-Suomessa? Olin kuvitellut, että muutaman vuoden takainen pikavippilain kiristäminen olisi ratkaissut koronkiskontaongelman, mutta näin ei olekaan. Laki sääteli vain alle 2 000 euron vippejä, joille määrättiin katoksi viitekorko plus maksimissaan 50 prosentin todellinen korkomarginaali.

Pikavippifirmat kiertävät lain vaatimalla pikavipin ottajilta vähintään 2 010 euron luottorajan. Näin heillä on taas vapaa tontti ryöstötoiminnalleen. Uhrina ovat usein nuoret, kuten olen kuullut tyttäreni kaveripiirissäkin käyneen.

Lainat karkaavat tuollaisella korolla hetkessä lainanottajan maksukyvyn ulottumattomiin. Sen jälkeen elämä on pilalla maksuhäiriöiden ja luottokelvottomuuden vuoksi.

Asialle pitäisi kiireesti tehdä jotakin. Jokainen velkahelvettiin joutunut nuori tulee todella kalliiksi meille veronmaksajillekin.

Huolestunut isä

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat