Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjavarasto ei ole hautausmaa

Kirjavarasto on kirjojen aarreaitta, jossa vanhatkin suosikit ja kirjavaliot jatkavat elämäänsä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa (Sunnuntai 21.8.) julkaistiin juttu Pasilan kirjavarastosta sekä sen lasten- ja nuortenkirjoista. Jutussa oli mukavasti käyty läpi lasten- ja nuortenkirjasuosikkien muuttumista aikojen kuluessa.

Me Helsingin kaupunginkirjastossa olemme kuitenkin jutun kirjoittajan kanssa jyrkästi eri mieltä siitä, että kirjavarasto on kirjojen hautausmaa. Näemme kirjavaraston päinvastoin kirjojen aarreaittana, jossa vanhatkin suosikit ja kirjavaliot jatkavat elämäänsä.

Varastossa muuten hyllyihin unohtuvat teokset ovat kaikkien kirjastonkäyttäjien saatavilla. Tilauksen voi tehdä Helmet- verkkokirjaston kautta maksutta. Toimitus toiseen kirjastoon kulkee päivittäin, pääkaupunkiseudun eri kuntiinkin parissa päivässä. Lisäksi kirjavaraston ovet ovat avoinna syyskuun 21. päivästä alkaen keskiviikkoisin klo 13–18, joten sinne voi tulla ihan paikan päällekin selaamaan aarteita.

Kirjavarasto on meille tärkeä osa kirjaston kokoelmien niin sanottua pitkää häntää. Emme tarjoa vain viimeistä muotia vaan koko kirjon laatua ja suosikkeja isoäidin ajoilta nykypäivään.

Toki monet kirjavarastoon nyt jo tallennetut teokset löytyvät yhä myös kirjastojen hyllyiltä, sillä kirjoista on muutama kappale pantava varastoon ennen kuin ne kuluvat kokonaan puhki innokkaiden lukijoiden käsissä.

Anna-Maria Soininvaara

Helsingin kaupunginkirjasto

kirjastotoimen apulaisjohtaja, sisältö- ja tukipalvelut

Saara Ihamäki

Helsingin kaupunginkirjasto

kirjastotoimen apulaisjohtaja, alueelliset kirjastopalvelut

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat