Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttaja päättää, miten musiikkia kuunnellaan

Tekniikan kehittyessä musiikin jakeluun keksitään hyvin todennäköisesti uusia innovaatioita ja tapoja, kirjoittaa Musiikkituottajat – Ifpi Finlandin hallituksen puheenjohtaja Niko Nordström.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Poptorin Erkki Puumalainen kirjoitti (HS.fi/mielipide 18.8.) äänitealan nykytilanteesta. Todellisuus on onneksi ratkaisevasti Puumalaisen näkemystä valoisampi.

Ääniteala on digitaalisen murroksen edelläkävijä. Vuoden 2016 ensimmäisen puolen vuoden tilastot osoittavat, että äänitemyynnin arvosta jo liki 80 prosenttia tuli uusista digitaalisista musiikkipalveluista.

Digitalisoitumisen myötä ala on pitkään jatkuneen laskusuuntauksen sijaan päätynyt takaisin noin 10 prosentin kasvuun. Suomessa kasvuun ovat vahvasti vaikuttaneet määrätietoiset investoinnit uuteen kotimaiseen musiikkiin.

Ääniteala on aina pyrkinyt palvelemaan kuluttajia parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttaja päättää, missä formaatissa ja millä välineillä musiikkia kuunnellaan. Äänitemusiikin ystävien kannalta nykytilanteessa erityisen myönteistä on se, että heidän mahdollisuutensa hankkia musiikkia ovat laajemmat ja monipuolisemmat kuin koskaan aiemmin.

Kuluttaja voi valita musiikkinsa kuukausimaksullisten palvelujen – kuten yli 40 miljoonaa biisiä sisältävän Spotifyn – lisäksi edelleen vaikkapa cd-levyinä tai vinyyleinä. Fyysisillä levyillä on oma roolinsa myös tulevaisuudessa.

Vaikka tällä hetkellä valtaosa musiikista kuunnellaan suoratoisto- eli striimauspalveluiden kautta, on hyvin todennäköistä, että tekniikan kehittyessä musiikin jakeluun keksitään uusia innovaatioita ja tapoja.

Varmaa on se, että ammattimaisesti ja vastuullisesti toimivat musiikkiyhtiött ovat mukana tässä kehityksessä ja tarjoavat vastedeskin kuluttajille monipuolisen ja laajan tuotevalikoiman lisäksi mahdollisimman helppoja tapoja musiikin hankkimiseen.

Niko Nordström

hallituksen puheenjohtaja

Musiikkituottajat – Ifpi Finland ry

toimitusjohtaja

Warner Music Finland oy

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat