Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkärit eivät osaa puhua minulle erektiohäiriöstäni

Osaan mielestäni ilmaista itseäni selkeästi, mutta puheenvuoroni on useimmiten aiheuttanut lääkärin vastaanotolla vaivaantuneen hiljaisuuden, kirjoittaa nimimerkki Keskustelua kaipaava miespotilas.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erektiolääkkeiden käyttöä koskeneesta jutusta (HS Kotimaa 23.8.) piirtyi kovin yksipuolinen kuva, johon niputettiin kaikki erektiolääkkeitä käyttävät miehet: he eivät osaa tai uskalla puhua. Oma kokemukseni kertoo kuitenkin päinvastaista: lääkäri ei osaa keskustella kanssani urologisten haittojen synnyttämistä tunteista, kysymyksistä ja kokemuksista.

Olen ollut yli 15 vuoden ajan tutkittavana ja operoitavana genitaalialueen eri vaivojen vuoksi, ja olen joutunut myös käyttämään erektiolääkkeitä. Perushypoteesini on, että jokainen genitaalialueen leikkaus traumatisoi seksuaalista toimintakykyä. Kukaan hoitohenkilökunnasta ei ole ottanut tätä millään tavalla huomioon eikä puheeksi kanssani.

Kun olen halunnut kertoa ajatuksistani, tunteistani ja kokemuksistani urologin vastaanotolla, en juuri koe tulleeni kuulluksi. Osaan mielestäni ilmaista itseäni hyvin ja selkeästi, mutta puheenvuoroni on useimmiten aiheuttanut lääkärin vastaanotolla vaivaantuneen hiljaisuuden. En ole saanut edes myötätunnon elettä – saati että lääkäri olisi jatkanut keskustelua.

Tämä kokemus on toistunut niin yliopistosairaala-, keskussairaala- ja aluesairaalatasolla kuin yksityiselläkin sektorilla monen eri urologin vastaanotolla.

Helpotusta vaivojeni aiheuttamaan tunnekuormaan – ja ensimmäisen erektiolääkereseptini – olen joutunut hakemaan psykiatrin vastaanotolta. Vasta siellä koen tulleeni kuulluksi ja ymmärretyksi.

Niin kauan kuin potilas kohdataan vain ongelmansa kantajana eikä kokonaisena, tuntevana ja ajattelevana ihmisenä, lääkärin ei tarvitse ihmetellä, jos potilas ei ”osaa puhua”.

Keskustelua kaipaava miespotilas

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat