Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Emme voi yksin sanella kaupungin päätöksiä

Keskuspuiston puolustaminen oli yksi vihreiden tärkeimpiä tavoitteita puolueiden välisissä neuvotteluissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jussi Tarkkanen (HS Mielipide 22.8.) antoi ymmärtää, että Helsingin uusi yleiskaava olisi luonnon kannalta huono ja että vihreät olisivat aktiivisesti ajaneet Keskuspuistoon rakentamista. En tiedä, mihin Tarkkanen käsityksensä perustaa, mutta totta se ei ole.

Keskuspuiston puolustaminen oli yksi vihreiden tärkeimpiä tavoitteita puolueiden välisissä neuvotteluissa. Onnistuimme vähentämään rakentamista 16 hehtaaria, mutta jäljellä on vielä 40–50 hehtaaria. Se on 4–5 prosenttia Keskuspuiston alasta, mikä saattaa kuulostaa vähältä, mutta se on enemmän kuin olisimme halunneet. Vihreillä on valtuustossa 19 paikkaa 85:stä, emmekä me voi sanella kaupungin päätöksiä.

Kokonaisuutena uusi yleiskaava on valtava askel eteenpäin. Helsingin seutua on jo pitkään hajautettu yhä laajemmalle alueelle. Niin on luotu epäekologista, kallista ja luontoa tuhoavaa kaupunkirakennetta.

Uudessa yleiskaavassa rakentamista keskitetään lähemmäs keskustaa ja jo rakennetuille alueille. Auton käyttöön pakottavaa rakennetta korvataan hyvin palvelevalla joukkoliikenteellä ja pyöräily-yhteyksillä.

Yleiskaavassa keskustaa lähimmät moottoritiet muutetaan kaduiksi, ”bulevardeiksi”, joilla autoliikennettä hillitään. Ruuhkat eivät pahene, koska moottoritiet päättyvät nytkin katuihin, joille autojen täytyy mahtua. Samalla saadaan asuntoja 80 000 ihmiselle, jotka voivat kulkea ratikalla auton sijasta.

Jos bulevardeja ei rakenneta, ihmiset pakotetaan asumaan kauempana ja kulkemaan autolla. Ruuhkat pahenevat, hiilidioksidipäästöt lisääntyvät ja luontoa tuhoutuu enemmän.

Yleiskaavassa on yksityiskohtia, joista en pidä, mutta kokonaisuus on suuri parannus. Osaa ongelmista voidaan korjata myöhemmissä asemakaavoissa. Yleiskaava tekee Helsingistä vihreämmän, ja siksi vihreät kannattavat sen hyväksymistä.

Otso Kivekäs

puheenjohtaja

Helsingin vihreä valtuustoryhmä

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat