Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauttayhteys olisi kalliita siltoja parempi vaihtoehto

Nyt ollaan erittäin kevyin perustein syytämässä tolkuttomia rahamääriä turhaan investointiin, jolle olisi toimivia vaihtoehtoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 24.8.) kommentoitiin harvinaisen veltosti Kruunusiltojen ratkaisua. Ainoa liikennöintivaihtoehto Laajasaloon olisi muka Kruunusillat.

Kyseessä on erittäin kallis investointi. Sen nykyarvio on selvästi yli 300 miljoonaa euroa raitiotieyhteyksineen – ja kuten tunnettua, hinta voi vielä nousta. Vaihtoehtoja kyllä riittää.

Helsingissä on tähän mennessä käytetty vesireittejä lähinnä turistiliikenteeseen, mikä on ymmärrettävää, koska lauttayhteys on usein jonkinmoinen kiertotie. Tässä tapauksessa se kuitenkin oikaisisi matkaa merkittävästi. Jos päätepysäkkinä olisi Hakaniemi, metroon ja ratikoihin pääsisi sitä kautta näppärästi. Pyöräilijöille taas lautta on paljon mukavampi vaihtoehto kuin korkeat, tuulelle ja sateelle alttiit sillat.

Lautta maksaisi siltoihin verrattuna niin vähän, että pelkällä Kruunusiltojen kokonaishinnalla voitaisiin pyörittää lauttaliikennettä vähintään 50 vuotta.

Isoissa investoinneissa tulee usein vauhtisokeus. Olen seurannut läheltä Helsingin kaupungin äärimmäisen tiukkaa budjetointia, jossa pienillä säästöillä aiheutetaan vakavaa haittaa monille ihmisille. Nyt ollaan erittäin kevyin perustein syytämässä tolkuttomia rahamääriä turhaan investointiin, jolle olisi toimivia vaihtoehtoja ja josta säästyvälle rahalle olisi käyttöä.

J. P. Roos

varavaltuutettu (vas)

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat