Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilan vanhan alakoulun voisi valjastaa yhteiseen käyttöön

Tilakeskus hakee alakoulurakennuksen kaavan asumisen poikkeamislupaa, joka käytännössä johtaisi siihen, että rakennus siirtyisi asuinkäyttöön.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Koillis-Helsingissä on suuri tarve uusille, erityisesti  lapsille ja nuorille tarkoitetuille harrastustiloille. Tapanilan ala-aste ei pysty tarjoamaan tilaa aamupäiväkerhoille – ja monilla ekaluokkalaisillakin koulu alkaa vasta kymmeneltä. Alueella on myös huutava pula itsenäistä työtä tekevien ihmisten työtiloista.

Tässä joitakin esimerkkejä tarpeista, joita voitaisiin täyttää ottamalla Tapanilan vanha alakoulurakennus alueen ihmisten käyttöön.

Vanhan koulun ympärille voidaan rakentaa taloudellisesti vakaa toimintamalli, joka mahdollistaa myös koulurakennuksen säilymisen lähellä alkuperäistä toimintaa. Alueella toimivilla yhteisöillä, yrityksillä ja yksityishenkilöillä on halua ja kykyä osallistua hankkeen alkurahoitukseen ja näin mahdollistaa tällainen yhteisölle arvokas toiminta.

Tilakeskus hakee nyt vanhan koulurakennuksen kaavaan asumisen poikkeamislupaa, joka käytännössä johtaisi siihen, että rakennus siirtyisi asuinkäyttöön. Tämä halutaan tehdä nopeasti virastopäätöksenä. Perusteena on se, että koulun kunto rapistuu pitkän kaavaprosessin aikana.

On ironista, että koulu on kuitenkin seissyt tyhjänä ja kylmillään kohta kaksi ja puoli vuotta, koska Tilakeskus ei ole halunnut vuokrata tai myydä sitä Kylätilayhdistykselle, joka olisi pitänyt huolta rakennuksesta ja sen tekniikasta.

Poikkeamislupa käytännössä syrjäyttää kaavapäätöksen, sillä luvan jälkeen kiinteistön haltija ei enää tarvitse kaavamuutosta.

Päätöksenteon kannalta punnittavana on kaksi vaihtoehtoa: halutaanko nostaa kiinteistön arvoa ja mahdollistaa kaksi isoa asuntoa koulurakennukseen vai saada myynnistä alhaisempi tuotto ja mahdollistaa paljon uutta asukas- ja erityisesti nuorten harrastustoimintaa.

Kaupunkilaisille jälkimmäisestä syntyi paljon enemmän lisäarvoa.

Seppo Siika-aho

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat