Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjojen digitointi kiihtyy koko ajan

Kaikki teokset oikoluetaan ja tarkistetaan. Yksikään teos ei synny vain nappia painamalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jussi Heikkilä haastoi (HS Mielipide 23.8.) suomalaiset kirja-alan toimijat digitoimaan mahdollisimman suuren määrän kirjoja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi.

Voin WSOY:n ja Tammen puolesta kertoa iloisia kuulumisia kirjojen digitoinnista. Tätä työtä on tehty jo muutaman vuoden ajan, ja vauhti kiihtyy jatkuvasti. Saamme varmasti Suomen satavuotispäivään mennessä digitoitua satoja kirjoja ja äänikirjoja.

Tekijänoikeuksien vaaliminen on meille itsestäänselvyys. Niiden selvittely ja hankkiminen vievät aikaa, sillä vanhoissa sopimuksissa ei tietenkään ole mainintaa digitaalisista oikeuksista. Vanhempien kirjojen oikeuksista neuvottelemme usein perikuntien kanssa. Niiden edustajat ovat yleensä ilahtuneita siitä, että vanhemmat kirjat löytävät digitoinnin avulla uusia lukijoita ja kokonaisia uusia lukijasukupolvia.

Myös aineistojen kunto ja saatavuus hidastavat prosessia, sillä vanhoja kirjoja ei aina voi suoraan digitoida, vaan teos on koostettava uusiksi. Kaikki teokset oikoluetaan ja tarkistetaan – yksikään ei synny vain nappia painamalla. Digitoitavat äänikirjat oikokuunnellaan ja muutetaan vastaamaan teknisiä nykystandardeja muun muassa tasoittamalla äänenlaatua.

Suomen juhlavuoden kunniaksi WSOY juhlistaa itsenäisyyden aikana julkaistuja teoksia monin tavoin. Monella muullakin kirja-alan toimijalla on mittavia hankkeita kirjallisen historian esiin nostamiseksi.

Haluamme juhlistaa lukijoiden rakastamia klassikkoja ja teoksia, joita tällä hetkellä moni ei ehkä muista kaivata. Digitointi antaa näille kirjoille uuden elämän ja muistuttaa siitä, että kirjallisuus elää yli aikakausien.

Anna-Riikka Carlson

kustantaja

WSOY

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat