Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomelle on tarjolla selkeitä vaihtoehtoja

Mitä enemmän Suomen lähialueiden haasteista puhutaan, sitä kauemmas mahdollinen Nato-kansanäänestys loittonee.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö valotti suurlähettiläspäivillä Suomen ja EU:n turvallisuusympäristöä (HS 24.8.). Hänen puheensa tärkeä viesti oli, että EU:n jäsenvaltiot heikentävät omia tulevaisuuden edellytyksiään. Havainto oli niinistömäisen tarkka ja totuudenmukainen.

Valmisteilla oleva puolustussopimus on paperi, joka ei velvoita mihinkään. Mitä turvaa se tuo tositilanteessa? Viime sodissa Yhdysvallat toimitti massiivista apua Neuvostoliitolle, ja Britannia keskittyi Saksan nujertamiseen.

Suomen realistiset vaihtoehdot ovat Naton täysjäsenyys ja jääminen oman itsenäisen puolustuksen varaan. Edellinen on selkeä valinta, puolustusratkaisu, jota kohti Suomi on mennyt viime vuosina. Jälkimmäinen tarkoittaisi erityisen läheisiä naapuruussuhteita Venäjän kanssa, kaupan ja kulttuurinvaihdon voimakasta lisäämistä ja luottamusasemaa Kremlin silmissä.

Maailmassa on aina erilaisia uhkakuvia. Lähellä oleviin uhkiin on selkeitä ratkaisuja. Kauempana olevat uhkat ovat globaaleja, esimerkiksi kansainvälinen rikollisuus tai terrorismi, joiden torjunnassa Yhdysvallat, Venäjä ja EU ovat samassa rintamassa.

Mitä enemmän Suomen lähialueiden haasteista puhutaan, sitä kauemmas mahdollinen Nato-kansanäänestys loittonee. Isoja ratkaisuja tehdään faktojen, ei tunteiden perusteella.

Tapani Salonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat