Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippu-urheilun rahoitus ei kuulu valtiolle

En halua maksaa veroillani urheilijoiden lomamatkoja ja -leirejä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kati Lehtonen vaati kirjoituksessaan (HS Mielipide 23.8.), että valtion on otettava vastuuta huippu-urheilun menestyksestä. Vaatimus on mieletön. Valtio ei voi ottaa vastuuta yksityisten kansalaisten mitalien saamisesta olympialaisissa eikä missään muissakaan kisoissa.

Saavutukset riippuvat urheilijoiden osaamisesta, taidosta, kunnosta – ja varsin paljon sattumasta. Valtio voi toki antaa tukeaan järjestöille. Sitähän se on tehnytkin varsin avokätisesti. Minä itse pidän nykyistä tukea liiallisena.

En seuraa huippu-urheilua. Se ei minua kiinnosta. En halua maksaa veroillani urheilijoiden lomamatkoja ja -leirejä. Odotankin, että urheilun tukeminen suuntautuisi kansalaisten liikuntaharrastusten edistämiseen ja juniorityöhön.

Uskon, että kaltaisiani huippu-urheiluun passiivisesti tai kielteisesti suhtautuvia on melko paljon. Mielestäni olympia-aate on jotain viime vuosituhannelle kuuluvaa. Koska nykypäivän huippu-urheilu pyörii paljolti rahan ympärillä, on parempi, että ala hankkii rahoitusta myös yksityisistä piireistä.

Huippu-urheilun rahoitus ei kuulu valtion velvollisuuksiin.

Jouko Kivi

Lahti

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat