Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudessa metsästäjätutkinnossa korostetaan lajintunnistusta

Ampua saa vain, jos riistaeläin on varmasti tunnistettu luvalliseksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Risto Nevanlinna käsitteli mielipidekirjoituksessaan (HS 18.8.) suomalaisten metsästäjien lajintuntemustaitoja ja niissä olevia puutteita.

Metsästäjän tulee kunnioittaa lakeja, toimia turvallisesti ja eettisesti sekä perehtyä riittävällä tavalla metsästämiensä lajien tunnistamiseen. Ampua saa vain, jos riistaeläin on varmasti tunnistettu luvalliseksi.

Suomen riistakeskus on valmistellut metsästäjätutkinnon uudistamista. Ensi vuonna käyttöön otettavassa uudessa metsästäjätutkinnossa ja siihen valmentavissa oppi- ja koulutusmateriaaleissa lajintuntemuksen merkitystä on korostettu entisestään. Lajintuntemustaitojen harjoittelussa on oppi- ja koulutusmateriaalia, jota ovat olleet laatimassa kansainvälisesti arvostetut suomalaiset lintuharrastajat ja -ammattilaiset.

Uudistetun metsästäjätutkinnon kärki on vastuullisuuden koulutusohjelma, jonka avulla tuleville harrastajille pyritään antamaan hyvät lähtökohdat lähteä kehittämään omaa harrastustaan turvallisesti, laillisesti, eettisesti ja kestävästi. Samalla tutkinnossa testataan, että henkilöllä on riittävät perustaidot lajintuntemuksesta.

Metsästäjiä on erilaisia. Joku voi metsästää hyvin monia lajeja, joku toinen taas voi keskittyä esimerkiksi heinä- eli sinisorsan metsästämiseen. Tärkeintä on, että metsästäjä tuntee erityisen hyvin ne lajit, joita itse metsästää, sekä ne lähilajit, joihin metsästämänsä riistan voi sekoittaa. Sepelkyyhkyt ja uuttukyyhkyt, jotka Nevanlinna mainitsi, ovat tästä hyvä esimerkki.

Metsästäjiä kannustetaan päivittämään ja ylläpitämään osaamistaan. Lajintuntemustaitoja on hyvä harjoitella ympäri vuoden ja erilaisissa tilanteissa.

Marko Mikkola

erikoissuunnittelija

Suomen riistakeskus

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat