Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaihdevuosissa ei ole mitään häpeämistä

Meidän viisikymppisten naisten pitäisi nostaa leuka ylös ja kantaa ylpeydellä sitä kehoa, joka on muuttunut niin monen hormonimyrskyn käsissä sellaiseksi kuin se nyt on.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Minullakin on ne: vaihdevuodet. Alkoivat 48-vuotiaana, viime vuonna. En edes kiinnittänyt asiaan huomiota, ennen kuin olivat jo menossa kovaa vauhtia.

Ensimmäisiä huomioitani oli, että aihe on edelleen jonkinlainen tabu. Itse pyrin avoimuuteen, mutta aiheesta ei juuri kahvitauoilla keskustella. Miksi ei? Menopaussi on normaali osa naiseutta aivan kuten kuukautisetkin. Menopaussi ei tee meistä yhtään ”vähemmän naisia”, päinvastoin. Oireet – hikoilu ja ailahtelu – on myös leimattu jossain määrin häpeällisiksi.

Nettikeskusteluissa vaihdevuosioireet kuulostavat pahimmillaan joltakin sairaudelta, vaikka lähes jokainen nainen käy ne läpi jossain vaiheessa elämäänsä.

Minä yritän suhtautua asiaan myönteisesti, ja löysin apuja luontaistuotteista. Huomaan, että keskusteluni rohkaisee muitakin puhumaan aiheesta avoimemmin.

Mielestäni meidän viisikymppisten naisten pitäisi nostaa leuka ylös ja kantaa ylpeydellä sitä kehoa, joka on muuttunut niin monen hormonimyrskyn käsissä sellaiseksi kuin se nyt on. Vielä se kestää ja kannattelee meitä.

Ollaan armeliaita sekä itsellemme että toisille. Tuntuu hyvältä saada läheisiltäni vastakaikuna sylikaupalla rakkautta ja välittämistä juuri silloin, kun sitä kipeimmin tarvitsee.

Kysyin yhtenä aamuna ystävältäni, miksi me naiset emme voisi teettää inttipoikien tavoin ”Ohi on 12 045 päivää” -tarroja. Ystäväni vastasi, että varmaan tämä on jokin piilovinkki siitä, mitä haluan 50-vuotislahjakseni.

Eeva Sormunen

toimistopäällikkö, Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat