Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paahtoajankohta vaikuttaa kahvin makuun

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kahvikoneita käsittelevässä jutussa (HS 25.8.) kerrottiin, että kahvi ostetaan yhä useammin työpaikkojen kahvikoneisiin papuina ja jauhetaan paikan päällä. Jutussa annettiin ymmärtää, että kahvin makua määrittää se, milloin kahvi on jauhettu.

Todellisuudessa kahvin makuun vaikuttaa merkittävästi se, milloin kahvi on paahdettu. Kahvi alkaa menettää ominaisuuksiaan jo kahden viikon kuluttua siitä, kun pavut on paahdettu. Jos paahdosta on kulunut useita viikkoja, myöhään tehty jauhatus ei juurikaan vaikuta makuun. Useimmissa kahvipaketeissa ei kerrota paahtopäivää. Siten kahvin tuoreus on kuluttajalle usein täysi arvoitus.

Ville Sillanpää

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat