Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolisoni on tehnyt gradua jo seitsemän vuotta – vitkuttelu koettelee perheemme taloutta

Puolisoni ei voi hakea oman alansa virkoja ilman papereita, muttei oikein voi ilmoittautua työttömäksikään, koska tällöin opiskeluoikeus katkeaisi. Ainoa vaihtoehto on tehdä sijaisuuksia ja pätkätöitä, kirjoittaa nimimerkki Te amo.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla (HS 14.8.) kirjoitettiin lasten velttoilusta koulussa. Haluaisin avata keskustelua myös aikuisten opiskeluvelttoilusta.

Puolisoni on tehnyt graduaan viimeiset seitsemän vuotta. Alan olla tilanteeseen todella väsynyt. Elämme jonkinlaisessa välitilassa, josta ei tunnu olevan poispääsyä.

Puolisoni ei voi hakea oman alansa virkoja ilman papereita, muttei oikein voi ilmoittautua työttömäksikään, koska tällöin opiskeluoikeus katkeaisi. Ainoa vaihtoehto on tehdä sijaisuuksia ja pätkätöitä.

Jatkuvasta muutoksesta ja väliaikaisista työtehtävistä onkin muodostunut pysyvä olotila, jossa toimeentulo on todella epävarmaa. Joudunkin kantamaan päävastuun perheemme taloudesta. Jos lopputyö valmistuisi, se toisi helpotusta epävarmuuteen.

Olen mielestäni käyttänyt kaikki keinot saadakseni puolisoni tarttumaan toimeen. Hänelle on vuosien varrella annettu mahdollisuudet ja aikaa kirjoittaa lopputyö valmiiksi. Yliopiston gradupiirit ovat kuitenkin jääneet kesken. Ystävien järkipuhe ei ole auttanut. Olen pyytänyt kirjallisesti lupaamaan päivämäärän, jolloin gradu ehdottomasti olisi valmis. Deadline meni umpeen kolme vuotta sitten.

Lopputyöstä tuli limbo. Jotta samojen vaikeuksien kanssa pyörivät saataisiin nopeammin töihin, koulun pitäisi tukea vielä tehokkaammin opintojen ohjausta ja välittää enemmän yksittäisestä opiskelijasta.

Akateemiseen maailmaan kuuluu lähtökohtaisesti vapaus, mutta kannustan ohjaajia myös konkreettiseen välittämiseen. Puolisoni graduohjaaja ehdotti koko tutkimusaiheen vaihtamista. Jos näin olisi tehty, kaikki jo saavutettu työ olisi heitetty hukkaan.

Tässä tuhlataan kaikkien resursseja, ja yhteiskunta menettää todella pätevän ja ammattitaitoisen työntekijän. Keskeneräinen lopputyö ja maisterin papereiden puuttuminen vaikuttavat perheemme talouteen jo nyt. Tulevaisuudessa se näkyy myös puolisoni eläkkeessä.

Puolisoni on monin tavoin osaava ja pystyvä, mutta gradun hidas eteneminen on saanut elämässämme käsittämättömät mittasuhteet.

Te amo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat