Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennen eri sukupolvet asuivat yhteisessä kodissa

Mitkä ovat nykyajan vaatimukset asumiselle ja muulle elämälle?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kysyin isältäni, onko hän asunut koskaan yksin. Hän sanoi parikymppisenä asuneensa yhden talven yksin koululla, jolla oli opettajana. Muuten elämisen kustannuksia jaettiin.

Kodeissa asui useampi sukupolvi yhtä aikaa. Opiskeluaikoina asuttiin opiskelukaverin kanssa vuokralla omakotitalon yläkerrassa.

Kun äitini ja isäni muuttivat yhteen, pieneen asuntoon tuli alivuokralaiseksi äitini veli. Oli tavallista, että vaikkapa pienessä rintamamiestalossa asui perhe molemmissa kerroksissa, mieheni mummolassa yhteensä 17 henkeä.

Mitkä ovat nykyajan vaatimukset asumiselle ja muulle elämälle? Onko meillä todella varaa nykyiseen elintasoomme? Ansaitsenko työlläni todella sen, että voin asua lämpimässä asunnossa omassa rauhassani, ottaa suihkun silloin kun haluan, keittää kahvinkeittimelläni kahvit, surffailla netissä ja puhua rajatta puhelimessa?

Onko meillä todella varaa ja haluammeko, että mummot ja vaarit asuvat asunnoissaan yksin ja että opiskelijankin on voitava asua yksiössä ja käydä välillä ulkomailla? Mitä tarkoittaa se, että palkalla on tultava toimeen?

Riistämmekö mukavuuksillamme muita tämän maailman asukkaita tai maapalloamme? Haluammeko todella tätä? Vai olisiko jo aika tulla toimeen vähemmällä ja jopa nauttia toisten ihmisten kanssa jakamisesta? Ja tätä kirjoittaessani kuulen esikoululaiseni sanovan: ”Äiti, olisko jo aika ostaa minulle puhelin? Paavollakin on.”

Leena Eskelinen

Orimattila

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat